Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

16-åring dömd för flera brott

Ungdomsvård och 110 timmars samhällstjänst.
Det blir straffet för en 16-åring som dömts för att bland annat ha misshandlat sex personer och för att ha hotat att bränna ned en familjs hus.

Annons

16-åringen är sedan tidigare ostraffad men har sedan han fyllt 15 år hunnit begå en mängd brott. Bland annat flera fall av misshandel som tycks ha skett mer eller mindre helt oprovocerat.

Vid ett tillfälle har någon i ett ungdomsgäng pekat finger åt någon i ett annat gäng och det har varit tillräckligt för att han ska attackera med sparkar och slag. En misshandel vid en busshållplats startade med att han tyckte att några killar glodde på honom.

Särskilt allvarligt ser domstolen på ett tillfälle då han sparkat en liggande försvarslös person både i huvudet och på kroppen. Den misshandelns bedöms som grov.

Han döms också för två olaga hot. Bland annat för att han hotat att bränna ned ett hus eftersom han tyckte att sonen i familjen förtalat honom och hans flickvän på internet.

Dessutom har han två gånger tagit en bil och kört omkring berusad.

16-åringen anses vara i behov av vård men tingsrätten anser att brotten är så omfattande att det inte är tillräckligt. Därför ska han också utföra samhällstjänst.

En 16-årig pojke döms till 35 timmars samhällstjänst för att han varit med och stulit en bil och en jämnårig flicka som följt med i den stulna bilen döms till 20 timmars samhällstjänst.

Annons