Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

16-åring knivrånade kvinna

/

(Ny version 6/10) Under promenaden till jobbet fick den 30-åriga kvinnan ett slag i bakhuvudet och rånades av en 16-åring. Rånet skedde i går förmiddag på Södra Skeppsbron. Han hotade med en kniv och tog hennes handväska. Men han greps en kvart senare.

Annons

En kvinna i 30-årsåldern var i går vid 11-tiden på väg till jobbet i centrum när hon rånades på Södra Skeppsbron. Kvinnan fick ett hårt slag i bakhuvudet och blev omtöcknad.
Rånaren, 16 år, hotade henne med kniv och tog handväskan som innehöll plånbok, mobiltelefon och personliga saker. Han sprang i riktning mot centrum, men kunde gripas bara en kvart senare, vid korsningen mellan Ruddammsgatan och Norra Kungsgatan.
– Det är synd om dem som råkar ut för något sådant. Hon kanske inte vågar gå ut på staden ensam igen. Det värsta är att rånaren hade kniv, säger förundersökningsledare Hans Erixon.


16-åringen fördes till polisstationen i Gävle där förhör hölls. Mannen frigavs av åklagare under eftermiddagen. Utredningen fortsätter i dag. Ungdomsroteln och socialen är inkopplad.

Det är bara ett i raden av rån den senaste tiden. I början av september blev en 22-årig man nedslagen och bestulen på sin plånbok. Rånet inträffade på Norra Kungsgatan i Gävle. Polisen grep en 20-åring som misstänkt för det våldsamma rånet.

Ett annat exempel är en man i 60-årsåldern, som gick på gatan vid Länsstyrelsen i Gävle. Plötsligt fick han en spark i ryggen och tvingades sedan att lämna ifrån sig plånboken.

En man, 20 år, är åtalad för att tillsammans med en 17-åring ha rånat en ung man vid en busshållplats i centrala Gävle. Genom att bland annat ta strypgrepp och knäa offret har de tvingat sig till mannens plånbok.

Mer läsning

Annons