Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

19-åring häktad för personrån

På torsdagen häktades en 19-åring misstänkt för rån, rånförsök och misshandel av en busschaufför.

Annons

19-åringen begärdes häktad på fyra punkter. Den första gäller en misshandel utanför McDonalds på stortorget den 27 oktober.

Den andra gäller ett personrån på Hamiltongatan den 2 november. En 22-åring som var på väg ut genom en trappuppgång slogs ned och rånades på sin mobiltelefon. Senare kunde 22-åringen peka ut 19-åringen för polisen.

Den tredje punkten gäller misshandel av tjänsteman. 19-åringen misstänks på kvällen den 16 november ha misshandlat en busschaufför på en buss som stod parkerad på Norra Kungsgatan.

Den fjärde punkten rubriceras försök till rån. I måndags kväll, på Norra Skeppargatan, kom två gärningsmän fram till en man som bland annat bar på ett par hockeybyxor. De båda männen visade en kniv och krävde att få mannens väskor och kontanter. Men rånförsöket misslyckades, mannen tog sig in genom en port med hjälp av en portkod, och de båda gärningsmännen fick ingenting med sig.

Lite senare grep polisen en av gärningsmännen, 19-åringen. Sedan dess har han suttit anhållen. Senast den 30 december ska åtal vara väckt.

Mer läsning

Annons