Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

19-åring sms-hotade flera flickor i Gävle

Flera flickor i Gävle har blivit hotade och förföljda av en 19-åring under de senaste åren. Nu sitter han anhållen igen misstänkt för hot, kränkningar och våldtäkt under ett halvår mot en 16-årig flicka.

Annons

På tisdagen kom 19-åringen till en skola i Gävle där han träffade en 16-årig tjej, som han känner sedan tidigare. Det blev bråk mellan dem, ett bråk som gjorde att skolans personal larmade polisen.

19-åringen hade hunnit lämna skolan innan polisen kom. Men det polisen fick veta om hans tidigare kontakter med flickan gjorde att han samma dag blev anhållen i sin frånvaro misstänkt för bland annat grov fridskränkning mot flickan och våldtäkt.

Han ska ha hotat och slagit henne flera gånger under det senaste halvåret och tvingat henne att ha sex med honom.

19-åringen har tidigare dömts för liknande brott, som de han nu är misstänkt för. Vid en rättegång i somras var tre Gävleflickor målsägande. Han dömdes till dagsböter för ofredanden.

Han hade skickat massor av sms till flickorna och hotat dem med olika saker om de inte gick med på att träffa honom. I ett fall handlade hoten också om vad som skulle hända om flickan inte gick med på att ha sex med honom.

I en dom året före dömdes 19-åringen för brott mot tre flickor från en ort i södra Sverige. Även då handlade det om hotfulla sms, bland annat till en flicka som han tidigare belagts med besöksförbud mot. Han dömdes för olaga hot och övergrepp i rättssak till ungdomsvård med en särskild behandlingsplan.

19-åringen friades i den domen från en åtalspunkt. Han misstänktes för att ha utnyttjat en flicka för sexuell posering, genom att få henne att ta och skicka bilder på sig själv utan bh. Men det fanns inga kopior på bilderna kvar, och enligt rätten var det oklart hur de sett ut och hur fotograferingarna gått till.

Mer läsning

Annons