Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

25-årsjubileum för populär broschyr

/
  • 25-årsjubileum. Det har gått 25 år sedan den första Hamrångebroschyren trycktes. Marianne Lundqvist, Berit Östlund, Jan Åke Carlsson och Curt Carlsson har varit med från början. Saknas på bilden gör Ing-Britt Wilhelmsson.

Hamrånges egen turistbroschyr ges ut för 25:e året. Det som började i liten skala är i dag ett flitigt använt sommarprogram som finns tillgängligt i hela Gävle kommun, samt intilliggande kommuner.

Annons

Kärntruppen kring programmets framtagande är i stort sett densamma som vid starten; Berit Östlund, Curt Carlsson, Jan Åke Carlsson, Marianne Lundqvist och Ing-Britt Wilhelmsson.

Hamrånges byar har sin egen del i broschyren; Bergby, Norrsundet, Hamrångefjärden och Axmarområdet. Viss annonsplats finns det också för bygdens företagare och föreningar.

Marianne Lundqvist är en av de fem i arbetsgruppen, och hon har den bestämda uppfattningen att broschyren fyller en stor funktion för besökare och turister som kommer till bygden.

– Sedan så används den ju också av Hamrångeborna själva. I broschyren så hittar man i stort sett alla evenemang som sker under maj till september, berättar hon.Ulrica Källström

Mer läsning

Annons