Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

28-åring höll sin sambo inlåst

Han har hotat henne med knivar, skruvmejslar och en motorsåg, försökt styra hennes bil av vägen och hållit henne inlåst. På tisdagen åtalades den 28-årige Gävlebon för grov kvinnofridskränkning.

Annons

Det var sedan 28-åringen för drygt två veckor sedan hållit sin sambo inlåst i ett rum i sju timmar som det avslöjades att han begått en rad övergrepp mot henne under de senaste månaderna.

Det var en söndag som mannen låste in kvinnan i lägenheten. När hon så småningom lyckades låsa upp dörren hindrade han henne att gå ut genom hota henne med våld.

Polisutredningen avslöjade sedan en lång rad brottsmisstankar. Han har hotat att döda henne, att bränna ned hennes pappas hus och att skära halsen av en släkting till kvinnan.

Under en biltur tog han tag i ratten och vred den så att bilen for över mot mötande trafik.

Vid ett annat tillfälle när hon inte ville släppa in honom i sin bostad ställde han sig utanför med en motorsåg och hotade att såga sig genom dörren.

Dagen efter att kvinnan hölls inlåst greps mannen av polisen. Han körde då bil narkotikapåverkad och gjorde våldsamt motstånd mot poliserna.

Han åtalas nu för grov kvinnofridskränkning, olaga frihetsberövande, grov misshandel, rattfylleri, olovlig körning, bilstöld, våldsamt motstånd, hot mot tjänsteman samt övergrepp i rättssak eftersom han försökte hindra henne från att göra en polisanmälan.

Mer läsning

Annons