Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

3 000 har sökt 90 jobb

/

Cirka 3 000 personer har på kort tid sökt de cirka 90 jobben som ska besättas när hemelektronikskedjan Media Markt öppnar butik i Valbo köpstad i höst.

Annons

– Vi vill ha en blandning av personer som har erfarenhet och såna som vi bedömer kan bli jätteduktiga säljare, sade butikschefen Lars Bengtsson när han på fredagen deltog i den så kallade Jobbchansen på Arbetsförmedlingen i Gävle.


Arbetssökande flockades kring ståndet där Lars Bengtsson tog emot. På väggen satt anslag med beskrivningar av de lediga jobben.
– Media Markt är dragplåstret i dag, sade arbetsförmedlaren Kjell Helling som var en av dem som drog igång Jobbchansen i Gävle för något år sedan.Jobbchansen ger arbetsgivare och arbetssökande möjlighet att träffa varandra under ledigare former.
Meningen är också att det ska bjudas ut jobb som kan tillträdas snabbt.
De flesta jobben hos Media Markt ska inte besättas förrän efter sommaren.
– Vi börjar med rekryteringen av arbetsledare som sedan får vara med och rekrytera sin egen personal, sade Lars Bengtsson.


Han tog inte emot ansökningar utan hänvisade till företagets hemsida på nätet.
– Det ser bra ut. Jag söker i första hand jobb på lager men kassamedarbetare verkar också vara ett bra jobb, sade Joacim Viklund, 19 år, en av dem som rörde sig i vimlet där också andra företag visade upp sig.Lars Bengtsson berättade att de som anställs hos Media Markt i Valbo gärna ska ha kunskaper om och ha ”brinnande intresse” av det som säljs i butiken, som tv, datorer, vitvaror eller foto.


Flera av jobben är på deltid eftersom kunderna förväntas vara flest under helgerna. De cirka 90 jobben motsvarar 57 heltidsjobb.
– Det blir en hel del heltidsjobb men också jobb som endast sker på helgerna, sade Lars Bengtsson som menade att helgjobben borde passa bland annat studerande och ungdomar som vill komma in på arbetsmarknaden.

Mer läsning

Annons