Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

30-åring häktad efter misshandel utanför krog

En 30-årig man häktades i går för en misshandel som skedde utanför restaurang Lucky bar i Gävle i onsdags kväll. Han har tidigare dömts för en rad brott, och satt till i slutet av juni i fängelse för att ha slagit sin mamma.

Annons

Misshandeln skedde vid 23-tiden i onsdags kväll. Men vad som hände går i sär. Den misshandlade mannen har berättat att han gick på Hattmakargatan och när han passerade Lucky bar så hoppade en främmande man över staketet och sprang fram och slog honom i ansiktet. Han fick ett ögonbryn spräckt och fick åka ambulans till sjukhuset.

Under häktningsförhandlingen i går sade den misstänkte att det blev tjafs om en ölburk, att han slog mannen men att det var i självförsvar sedan den andre först måttat ett slag mot honom men missat.

Det är väldigt ovanligt att någon häktas efter ett krogslagsmål.

– Personen är precis frigiven från fängelse och har dömts för liknande brott. Det finns en risk att han fortsätter begå brott, och på fri fot kan han förstöra utredningen genom att påverka vittnen, säger åklagaren Carl-Johan Granlund.

Sparkat mamman

Så sent som i april dömdes 30-åringen till sex månaders fängelse sedan han sparkat sin mamma i magen och mot ansiktet, använt narkotika vid flera tillfällen och stulit parfym, kläder och alkohol. Men han släpptes villkorligt redan i juni.

Förutom misshandeln i Gävle är 30-åringen misstänkt för hot och våld mot tjänsteman i Skåne under midsommarhelgen.

Mannen förekommer under drygt 20 avsnitt i belastningsregistret, och har dömts till såväl kortare fängelsestraff som rättspsykiatrisk vård.

I samband med ingripandet vid Lucky bar i onsdags blev en av poliserna biten av en lös hund som tillhörde en restaurangbesökare. Hundägaren togs med till stationen.

Annons