Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

300 har yttrat sig om Norrlandet

Strömmen av synpunkter och yttranden om översiktsplanen för Norrlandet verkar aldrig sina. Hittills har närmare 300 kommit in.
De allra flesta protesterar mot höga anslutningsavgifter för kommunalt vatten och avlopp.

Annons

På Norrlandet finns i dag cirka 450 åretruntbostäder och omkring 400 fritidshus. I går var sista dagen att lämna in yttranden på den nya översiktsplanen för området som presenterades i maj. På eftermiddagen hade 282 brev med skriftliga synpunkter kommit in till kommunens diarium, så det är ingen överdrift att påstå att frågan engagerar en stor del av invånarna.

De flesta som yttrat sig är upprörda över vatten och avloppsfrågan (se artikel intill), men många tycker även att den föreslagna utbyggnaden på 400 nya hus fram till år 2030 blir alltför stor och skulle förstöra den karaktär Norrlandet har i dag. En del tycker att det inte borde få byggas några hus alls på nedsidan av Bönavägen.

Länsstyrelsen påpekar i sitt yttrande att planen inte behandlar frågor om strandskydd, trots att flera av de nya föreslagna bostadsområdena ligger inom strandskyddat område.

Efter att remisstiden har gått ut får kommunen ett omfattande jobb med att gå igenom alla yttranden och väga samman alla synpunkter. Under hösten hamnar många av frågorna på politikernas bord där de ska avgöras. Några politiker och tjänstemän har redan förvarnat för att planens förslag i vatten- och avloppsfrågan kan komma att revideras.

Mer läsning

Annons