Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

34-åringen häktad – kvinnan frigiven

Det tog bara tio minuter för Gävle tingsrätt att häkta 34-åringen från Hofors misstänkt för grova narkotikabrott på fredagseftermiddagen. Den 22-åriga kvinnan som misstänks för samma brott är nu frigiven.

Annons

34-åringen som förekommit i så kallade mc-gäng i Gästrikland under de senaste tio åren sitter nu häktad för femte gången sedan han kom ut ur fängelset för två år sedan. Hittills har polisens ingripanden mot honom inte lett till någon fällande dom.
På förmiddagen häktades 25-åringen från Hofors, som är den förste som greps i utredningen. Polisen har hittat narkotika på en adress i Hofors kommun som han har tillgång till. Under häktningsförhandlingen medgav han att han har hanterat narkotikan.
– Men det var inte hans, han förvarade den på andras uppdrag, säger hans advokat Lars Häggström.
25-åringen uppgav också att han tagit hand om narkotikan under hot från andra personer.
Den 34-årige före detta Solidosledaren från Hofors och en 25-åring från Storvik är misstänkta för att vara inblandade i narkotikahandeln.
När tingsrätten häktade 34-åringen gick det fort. På tio minuter var förhandlingen över och han häktades på sannolika skäl. Även 25-åringen från Hofors häktades.
Den 22-åriga kvinnan som greps samtidigt med honom försattes däremot på fri fot under fredagsförmiddagen. Misstankarna mot henne kvarstår dock.

Mer läsning

Annons