Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

36-åring brutalt rånad

(Uppdaterad 18.00)
En 36-årig man blev natten till fredagen nedsparkad och rånad av två okända män på Hattmakargatan i centrala Gävle.

Annons

Polisen betraktar det som oprovocerat våld.
Den 36-årige mannen hade varit hos en kompis och var på väg hem strax efter klockan två på natten när han möter två personer som frågar om han har en cigarett.
– Han böjer sig ned och tänker ge dem en, men då får han ett slag över huvudet så att han ramlar och får en spark när han ligger ned. Han blir också av med plånboken när han ligger ned, säger polisens förundersökningsledare Kennet Andersson.

Den rånade mannen slår huvudet i fallet, och blöder ur mun och näsa när han förs med ambulans till sjukhuset. Enligt polisens uppgifter blev han kvar på sjukhuset under fredagen för observation, men var inte värre skadad än att polisen kunde förhöra sig om vad som hade hänt.
Men det gav inte mycket till signalement på de okända rånarna.
– Det är två manspersoner, eller killar som han uppfattar det, men han har svårt att beskriva dem och det kan bero på att han har gjort illa huvudet, säger Kennet Andersson.

Polisen konstaterar att rånoffret inte har gjort något för att provocera gärningsmännen, utan bedömer att deras avsikt var att stjäla plånboken. Det ska finnas ett anonymt vittne, men förundersökningsledaren kunde igår inte redogöra för vilka uppgifter den personen hade lämnat.
Kenneth Andersson hoppas att fler vittnen ska höra av sig till polisen.

Mer läsning

Annons