Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

41-åring förföljde exsambo

En 41-årig Gävlebo häktades på torsdagen misstänkt för flera tiotals ofredanden och överträdelser av besöksförbud mot sin före detta sambo, som han också har barn med.

Annons

På åklagare Mikael Hammarstrands häktningsframställan fanns 41-åringens påstådda brott sammanfattade i elva punkter, de flesta av dem överträdelser av besöksförbud under 2009. Men i rättssalen förklarade Hammarstrand att det bakom vissa av punkterna kan finnas så mycket som 30 ofredanden under en och samma dag.

Det handlar om sms, telefonsamtal och besök i bostaden.

Anledningen till att 41-åringen för några dagar sedan greps och anhölls av polisen var att han då hade besökt kvinnans nya bostad och där hotat både den man hon nu har ett förhållande med och en granne.

Själv försökte 41-åringen förklara sitt beteende med att han var frustrerad och besviken över att separationen mellan honom och kvinnan skedde så abrupt, och att han efter det inte lyckats behålla kontakten med sina barn, trots att han själv försökt hitta lösningar på alla sätt som han själv känner till.

Rättens beslut blev att häkta 41-åringen i väntan på åtalet, och att under tiden genomföra en förberedande rättspsykiatrisk undersökning av honom

Annons