Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

51-årig Gävlebo åtalas för bilkapning

Den påtände 51-åringen använde troligen en skruvmejsel för att skrämma ut en kvinna och hennes övningskörande son ur deras bil. Nu åtalas han för olaga hot och grov stöld.

Annons

Mamman och sonen övningskörde i Gävle 16 maj. De hade tagit paus och stannat på Norra Stapeltorgsgatan. Den 18-årige sonen satt vid ratten.

Då kommer 51-åringen med något som ser ut som en kniv eller något annat stickvapen i handen. Han säger flera gånger åt dem att gå ur bilen. De blir uppskrämda och gör som han säger.

Därefter försvinner 51-åringen i bilen men återfinns senare samma dag i Dalarna där han kraschar den mot ett räcke. Han grips och häktas.

51-åringen har ett långt brottsregister bakom sig. Vid häktningsförhandlingen berättade han att han fått ett återfall efter en lång tids drogfrihet. Han hade flera gånger försökt få hjälp för att komma till behandling, men inte fått gehör för det, uppgav han.

16 maj hade han tagit flera doser amfetamin och druckit rätt mycket öl. Därför mindes han vid häktningsförhandlingen nästan ingenting av det som hände, eller varför han tagit bilen. Han gissade själv att det kan ha varit för att köra till sina barn.

Mer läsning

Annons