Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

59-åringen hyrde ut olagliga spelmaskiner

/
  • oregistrerat nummer. Telefonnumret som anges på skylten är varken registrerad på någon firma eller någon person. På adressen finns det heller ingen firma registrerad.

59-åringen som hyr thaimassagelokalen på Hattmakargatan och misstänks för koppleri har haft fler affärer på samma gata. När ägaren till grannrestaurangen Lucky Bar för två år sedan dömdes för brott mot lotterilagen var det 59-åringens spelmaskiner som användes.

Annons

59-åringen har en firma som hyr ut spelmaskiner. Tidigare drev han den tillsammans med sin son. Nu är det 59-åringen och hans 28-åriga hustru som företräder bolaget.

2006 slog polisen till mot Lucky Bar. I ett bakre rum fanns tre spelmaskiner som restaurangen inte hade tillstånd till. Lucky Bars ägare hävdade att inget tillstånd behövdes eftersom bara medlemmar i idrottsklubben BK Sandplan hade tillträde till rummet.

BK Sandplan är en idrottsförening i en Stockholmsfört. I entrén till Lucky Bar kunde alla som ville spela lösa medlemskap i föreningen. Det betydde i praktiken att spelet var öppet för allmänheten och därmed olagligt utan tillstånd från lotteriinspektionen, konstaterade Gävle tingsrätt och dömde Lucky Bars ägare till dagsböter. Han måste ha förstått att medlemskapet i Sandplan bara var ett sätt att kringgå lotterilagen, skrev tingsrätten i domen.

Lucky Bars ägare sa till Arbetarbladet före rättegången att han var oskyldig, och att det var 59-åringen som lurat honom att spelmaskinerna var lagliga.

Vid rättegången fanns 59-åringen med som målsägande eftersom det var hans maskiner som använts när brottet begicks. Efter rättegången försökte han förklara för Arbetarbladets reporter varför en idrottsförening i Stockholm hyr spelmaskiner som de placerar på en restaurang i Gävle.

– En medlem har flyttat till Gävle och försöker hitta en annan klubb att koppla maskinerna till, sade han.

Efter rättegången krävde 59-åringen med advokathjälp att få tillbaka de beslagtagna automaterna. De var inte spelmaskineri lagens mening utan lottförsäljningsautomater, hävdade han.

59-åringen har alltså indirekt haft affärer ihop med Lucky Bars ägare tidigare. Och 59-åringens thaimassagesalong ligger nu vägg i vägg med restaurangen. Men enligt polisen finns det idag inga kopplingar mellan 59-åringen och restaurangen.

– Nej, inte vad vi vet, säger Anders Samuelsson på Gävlepolisen.

Annons