Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

60-åringen dömd för våldtäkt och koppleri

60-åringen som drev massagesalonger i Gävle och Stockholm dömdes i dag till 3 år och 6 månaders fängelse. Stockholms tingsrätt anser det bevisat att han kände till att det såldes sextjänster och att han tjänade pengar på det.

Annons

Huvuddelen av fängelsestraffet gäller dock våldtäkt mot barn.

60-åringen hyrde ut fem lokaler i Stockholm och en i Gävle till thailändska kvinnor för massage. Men enligt vittnesuppgifter från bland andra två poliser som besökt salongerna erbjöds också onani mot extra betalning.

60-åringen har nekat helt till att ha känt till detta. Men av de telefonavlyssningar som polisen gjort framgår det att han visste vad som pågick, anser tingsrätten.

En del av de avlyssnade samtalen var med en minderårig flicka i en nära relation till 60-åringen. Av dessa framgår det att de båda haft samlag. Därför häktades 60-åringen under utredningen även för våldtäkt mot barn.

Närmare tre år av fängelsestraffet gäller våldtäkten. Straffvärdet för koppleribrotten bedöms av tingsrätten vara drygt ett års fängelse.

60-åringens kvinnliga sambo får villkorlig dom för medhjälp till koppleri. En man från Stockholm som också åtalades för att ha samarbetar med 60-åringen om en av salongerna frias helt.

Mer läsning

Annons