Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

77-åring tafsade på småflickor

På måndagen inleddes rättegången mot en 77-åring från Västra Gästrikland som åtalats för sexuella övergrepp mot fyra unga flickor. Flera av dem var i tioårsåldern när brotten begicks för några år sedan.

Annons

Brotten har bestått i att han vid upprepade tillfällen har berört flickornas bröst och underliv, oftast utanpå kläderna.

En av flickorna har han också bett att få nakenbilder av.

Alla flickorna är släkt med 77-åringen. De första kända övergreppen ägde rum 2004 och de sista våren 2007. Det var när en av flickorna började berätta om vad han gjort som det hela uppdagades.

Efter polisutredningen åtalades mannan i april i år.

Bevisningen under rättegången, som hålls inför stängda dörrar, består av förhör med de drabbade flickorna. De flesta av förhören har bandats av polisen och spelas upp för rätten. Andra anhöriga till flickorna ska också vittna om vad de känt till om det som flickorna har berättat.

De brott 77-åringen kan fällas för är sexuellt övergrepp mot barn, sexuellt ofredande och sexuellt utnyttjande av underårig.

De brott som begicks före 1 april 2005 bedöms enligt den tidigare sexualbrottslagstiftningen, resten enligt den nya lagstiftningen som tillkom bland annat för att ge ett starkare skydd för barn som utsätts för sexualbrott.

Mer läsning

Annons