Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

+ 9 grader är iskallt i sportbutiken

/
  • svårsålt. Skidorna, pjäxorna och pulkorna står orörda. ”Vi behöver snö för att försäljningen ska komma igång”, säger Johan Hansson på Stadium.

Längtar du efter snö och kyla?

Det är inget mot vad sporthandlarna gör. Mildvädret gör att den viktiga vinterförsäljningen inte kommit igång.

Annons

Skidorna står kvar i butikerna – men i gengäld säljer man något mer joggingskor.

Hösten och vintern är en viktig tid för sporthandlarna – det är nu en stor del av årets försäljning ska göras. Men i år har det inte riktigt tagit fart.

De varma vinterjackorna och täckbyxorna hänger kvar i butikerna. Inte heller är det något större sug efter skidor, pjäxor och pulkor.

– Den här branschen är väderberoende. Man handlar inte förrän behovet finns, säger Johan Hansson, butikschef på Stadium i Gävle.

– Det är först när folk börjar frysa som man kommer in och vill ha varna mössor och jackor, säger Eje Bergström som är delägare i Intersport.

Det finns dock en del som är ute i god tid. Förra vintern var det svårt att få tag på längdskidor och det gjorde att många som blev utan då såg till att handla extra tidigt.

– Vi sålde mycket skidor i oktober, mer än vi brukar, berättar Eje Bergström.

Annars är det mest joggingskor och regnkläder som sålt hittills.

Nu står hoppet till julhandeln – och till att den riktiga vintern ska komma.

– Drömscenariot är några minusgrader och snö. Då kan man vara ute och ha kul och då kommer man att behöva skidor och varma kläder, säger Johan Hansson.

Mer läsning

Annons