Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ägaren efter CC-branden: "Det är bara tomt"

/
  • Branden som började i köket kan ha totalförstört stora delar av restaurangen.
  • Regina och Lennart Vallanger tog över anrika CC-puben förra året. Senaste veckan har varit rejält tuff med både väpnat rån och en brand.

Efter ett väpnat rån och en storbrand i köket. Nu talar ägaren till anrika CC-puben ut om den tuffa veckan.
– Jag brukar vara ganska hård, men det här var droppen. Det är bara tomt, säger Lennart Vallanger.

Annons

Han och hans fru tog över CC-puben förra året. Hon orkar inte tala med media, men Lennart Vallanger samlar ihop sig och ställer upp på en intervju med Arbetarbladet. Det har då bara gått en natt sedan branden rasade i den klassiska restaurangen som har varit hans yrkesmässiga dröm.

– Yrkesmässigt är det här mitt livs grej. Det har varit så oerhört roligt. Musiken är hela familjens grej. Det är kanske det som känns värst, att vi kanske i ett värsta scenario aldrig kan öppna igen. Det är upp till försäkringsbolaget om vi kan resa oss igen. Och sen beror det ju också på om vi kan återskapa den miljö som var, anledningen till att vi köpte CC-puben är ju känslan av historia och äkthet.

LÄS MER: Brand på CC Puben i Gävle

Han var själv på plats när branden började och försökte släcka den med hjälp av både brandfilt och två brandsläckare. Men oljan i fritösen hade blivit så varm och brann så kraftigt att han inte rådde på den.

– När jag upptäckte att det inte gick att göra något blev i stället allt fokus på att få ut folk. Jag sprang tillbaka in flera gånger när folk sa att de saknade någon. Jag hittade en man som var på toaletten. Tillslut, när jag hade genomsökt alla toaletterna, kunde jag konstatera att alla var ute. Det blir ju traumatiskt när man jobbar så intensivt med att få ut många människor.

Arbetarbladet har tidigare berättat att sex personer fick föras till sjukhus. Det var flera som fick i sig mycket rök. Lennart Vallanger var en av dem.

– Jag vägrade följa med in till sjukhuset då, jag ville stanna kvar och se hur det gick. Men jag känner ju att jag har fått i mig rök, jag ska åka in och kolla upp det i dag, säger han.

LÄS MER: Tågtrafiken stoppades av polisen efter väpnade rån i centrala Gävle

Stort fokus för honom just nu ligger dock på att ta hand om sina medarbetare. En av tjejerna som jobbade i köket vid branden var där tidigare i veckan när det var väpnat rån.

– Rånaren hade ju en pistol som han tryckte mot sidan av henne. Men de gjorde precis som han sa, plockade fram pengar och nycklarna till kassaskåp och så. De agerade ju helt rätt, precis som man ska. Men stackars. Och så fick hon vara med om den här branden bara två dagar senare.

LÄS MER: Polisen utreder samband mellan bråk på pizzeria och de väpnade rånen på onsdagskvällen

Den andra personalen som var med vid rånet är sjukskriven och får psykologhjälp. Nu kommer företagshälsovården kopplas in även för övriga medarbetare.

Lennart Vallanger hoppas nu att polisens grundliga tekniska undersökning efter rånet ska kunna leda till att gärningsmannen grips.

– Jag hoppas verkligen det, så slipper han göra fler illa.

Mer läsning