Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ägaren: Kontrollen är bra

/
  • Arbetarbladet träffade i går två ungdomar på Indat som brukar gå dit i stort sett varje dag. Här känner nästan alla varandra. De känner sig trygga i lokalerna och tycker att personalen har bra koll. Narkotikaryktena har de hört talas om, men ingen av dem har sett något.

Kontrollen på Indat är bra. Det menar ägaren Aleks Gigov som inte håller med om polisens kritik.

– Vi har inga problem, säger han.

Annons

Indat ligger i en låg byggnad på Söder, i lokaler som ser ut att ha blivit renoverade för inte så länge sedan. Aleks Gigov, en av två ägare till Indat, är medveten om polisens oro – men delar den inte.

– Om någon ställer till med problem säger vi åt dem att lämna lokalerna och sedan får de inte komma hit igen. Så är det bara, säger han.

På dagarna är ofta både han och två andra vuxna på plats på internetkaféet, enligt honom. Och de har god kontroll.

– Om någon inte spelar, utan bara hänger här, får de gå härifrån.

Aleks Gigov säger också att de låser dörrarna på fredagar och lördagar när det är många yngre som är där och spelar.

– Men om vi har lite folk här behöver vi inte låsa.

När det gäller det faktum att polisen beslagtagit narkotika på personer i lokalen påpekar han att han inte kan visitera de som kommer dit. Skulle han själv upptäcka något skulle han givetvis agera. Men han är bestämd:

– Ingen säljer härinne.

Han känner inte till att polisen ska ha hittat två tioåringar i lokalerna nattetid, han jobbar bara dagtid. Han säger dock att så små barn ofta har sällskap av en bror eller syster.

Arbetarbladet pratar med två ungdomar som sitter och spelar krigsspel. Ingen av dem har varit med om att det varit något stök och tycker att personalen har bra koll.

Narkotikaryktena har de båda hört talas om.

– Men vi har aldrig sett något.

Mer läsning

Annons