Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ahlgrens bilar godis för astronauter

/
  • 100 PÅSAR MED RYMDSKYTTLAR. Ahlgrens bilar har fått en modig kusin som ska resa ut i rymden. ”Jag fick ett samtal från Rymdstyrelsen och jag trodde först att det var någon som skämtade med mig. Christer Fuglesang undrade om det var möjligt att få rymdskyttlar i stället för bilar att ta med sig i rymden”, säger Jörgen Thunholm, platschef på Leaf.

Sveriges första och enda astronaut Christer Fuglesang gillar Ahlgrens bilar.
Ahlgrens har därför låtit specialtillverka en begränsad upplaga rymdskyttlar för att hylla vår rymdhjälte.
33 godispåsar ska Fuglesang ta med sig på sin resa ut i rymden i augusti.

Annons

För några veckor sedan fick Jörgen Thunholm, platschef på Leaf, ett samtal från Rymdstyrelsen.

– Jag trodde först att det var någon som skämtade. De ville göra en specialbeställning till Fuglesangs kommande rymdresa. Ahlgrens bilar är Christer Fuglesangs favoritgodis och han undrade om det var möjligt att göra dem som rymdskyttlar. Självklart ville vi göra det för Sveriges enda astronaut.

Arbetet med att ta fram godisrymdskyttlarna gick snabbt. Resultatet blev en begränsad upplaga om 100 påsar, 33 av dem tog Christer Fuglesang med sig i går när han reste till USA för att förbereda sin andra resa till månen.

– Han var jättenöjd med dem och ville ha fler, säger Jörgen Thunholm.

Men fler än 33 godispåsar fick han inte ta med sig ombord.

– Normalt gör vi inte så här små upplagor. Vi kommer inte att sälja dem och det är inget vi tjänar på utan det här gör vi bara som en kul grej. Det finns 100 påsar och vi har inga planer på att göra fler.

Mer läsning

Annons