Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åklagaren om mordförsöket på Brynäs: "Jag fick fram det jag ville"

/
  • Bild från rättegångens första dag i Gävle tingsrätt.

Under fredagen hölls den sista och andra dagen i rättegången om mordförsöket på Brynäs. En man står åtalad, misstänkt för att ha dödat sin egen mamma.

Annons

Arbetarbladet var på plats under rättegångens första dag och då förhördes den misstänkte 50-åriga mannen.

I dag fortsatte förhandlingarna där bland annat poliser, läkare och personal från Gavlegårdarna förhördes.

– Poliserna som var på platsen vid fyndet hördes och även en rättsläkare som berättade kring obduktionen av kroppen, säger åklagare Ulf Back.

Efter slutanförandena i rättegången beslutade Tingsrätten att den bevisning som lagts fram är övertygande för att han har begått gärningen. Dock kommer en dom inte förrän i mitten av april.

– Jag yrkar inte på något straff i nuläget då det finns skäl att genomföra en rättspsykiatrisk undersökning av mannen. Jag vill avvakta tills undersökningen har skett, men om det inte hade varit frågan om en rättspsykiatrisk undersökning så hade jag yrkat på ett flerårigt fängelsestraff, säger Ulf Back.

Förhandlingarna kommer att återupptas 14 april, tills dess kommer mannen att sitta häktad då Ulf Back ser flera risker med att släppa honom.

– Tingsrätten beslutade att han blir kvar i häkte på grund av den flyktfara som finns och även risken för att han tar sitt eget liv.

Känner du dig nöjd efter förhandlingarna i dag?

– Ja, jag fick fram det jag ville. Det var främst bakgrundsmaterial som jag ville få fram, och det fick jag.

Mer läsning

Annons