Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åleskog känner sig kränkt

/
  • påhoppad. ”Jag känner mig kränkt och påhoppad. Jag har inte åkt för Gävle kommuns räkning, utan för fastighetsbolaget”, säger Helen Åleskog, som är styrelseordförande i Furuvik Fastighets AB men också förvaltningschef i Gävle kommun.

Kommunalrådet Carina Blank säger att hon trodde att fastighetsbolaget hade betalat USA-resorna.

Helen Åleskog, ordförande i bolaget, känner sig kränkt av revisorernas agerande.

– Jag förstår inte vad syftet är, säger hon.

Annons

När Arbetarbladet når Helen Åleskog på torsdagskvällen är hon märkbart tagen och vet inte om hon vill kommentera revisorernas kritik.

I ett mejl har hon dagen innan förklarat för revisorerna vad som närmast kan tolkas som ett missförstånd. Där framgår att hon i april – när felet med reseräkningarna påtalades – erbjöd revisorerna att göra om bokslutet. Enligt henne ska hon ha fått till svar att det inte behövdes.

Samma besked ger Carina Blank.

– Av dem fick jag uppfattningen att det var okej och att det inte skulle blir något mer, säger hon.

Helen Åleskog har varit styrelseordförande i Furuviks fastighets AB sedan bildades 2004. Hon tar väldigt illa vid sig av revisorernas koppling mellan kommunens riktlinjerna om mutor och att det privatägda Furuviksparken betalade studieresorna.

– Det är tragiskt, jag känner att jag vill gråta. Jag har inte åkt för Gävle kommuns räkning utan för fastighetsbolaget, säger hon.

Carina Blank säger sig inte förstå varför Furuviksparken inte omedelbart fakturerade fastighetsbolaget. Men hon är också självkritisk.

– Jag har tagit emot dåliga råd. Jag har varit naiv i det här och borde ha kollat det bättre, säger hon.

Mer läsning

Annons