Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ali hoppas på att öppna sitt nya lekland efter jul

/
  • BROGÅNG. Fyraåriga Ibrahim Gure balanserar sig över hängbron.
  • MYCKET JOBB. Det har varit långa arbetsdagar under hösten för Ali Gure. Nu hoppas han att arbetsbördan ska lätta och allt flyta på som väntat. Här med barnen Ibrahim och Sofia.

Om allt går som planerat kommer Gävles nya lekland Delfinen att öppna på onsdag.

Det är senare än ägaren Ali Guri först räknat med.

Han hade anlitat Kabab för byggarbetena och företaget gick i konkurs strax innan allt var klart.

– Det var en otroligt stressande situation, men det känns jätteskönt att det löser sig för oss trots allt, säger Ali Gure.

Annons

Arbetarbladet berättade i september om hur Ali Gure sadlat om från busschaufför till företagare och bildat bolaget Gästrike Lekpark AB.

Gävle saknar i dag ett lekland efter att både Barnlandet på Brynäs och Jungle City på Kryddstigen stängt. I det sistnämnda fallet var det inte lönsamheten som fallerade och Ali såg goda marknadsmöjligheter.

– Jag har själv en sjuåring och en fyraåring och vet hur det är att inte har något att hitta på åt dem, säger han.

Ali har fått stöd av sin företagsmentor Ulrika Lundström, hennes make, arkitekten Nils Simonson på Arkitektgruppen i Gävle i sina strävanden och han säger sig ha fått ett bra bemötande av bygg- och miljö på kommunen. Per Schönnings har hjälpt honom med marknadsundersökning och affärsplan.

Själv har han ingen tidigare erfarenhet inom området och var i början optimistisk i överkant när det gällde tidsåtgången för projektet.

Ali Gure räknade med att ombyggnaden av den 1 400 kvadratmeter stora lokalen dörr i dörr med Rusta skulle vara klar redan i november.

Sedan flyttades öppningsdatumet fram till 20 december. Men inte heller det höll.

Kababs konkurs kom emellan.

– Jag fick anlita en advokat och efter några dagar kunde vi gå vidare med att hitta ersättningsjobbare. Det var nog det jobbigaste jag varit med om, säger Ali Gure.

När Arbetarbladet besökte lokalen på torsdagen pågick fortfarande ett febrilt arbete med att få allt klart. I onsdags gjorde bygg- och miljö slutbesiktning.

– De hade några anmärkningar och ska komma tillbaka på tisdag. Jag räknar med att allt ska vara i sin ordning då, säger Ali Gure.

Mer läsning

Annons