Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alla ville dit – stafetten var en riktig hit

GD/GIF–olympiaden fortsatte med framgång under söndagen.
Det bjöds på minst lika bra väder som under lördagen men stafetten framför huvudläktaren blev den största höjdpunkten för de flesta under gårdagen.
– Vi väntar på att vår klass ska springa, säger Jesper Wikström, från läktarens skugga med en vattenflaska i högsta hugg.

Annons

Gårdagens inledning av GD/GIF–olympiaden var – sett till mängden personer – inte alls i samma nivå som lördagens. Uppvärmningen ihop med Friskis & Svettis lockade till en början inte mer än några klasser.

– Lördagen bjuder på inmarschen med skyltarna, då är alla barn här tidigt och de flesta bekanta följer med, förklarar Erik Proos och ser fram emot ännu en dag i det varma vädret.

Tidigt på plats var däremot Jesper Olofsson – som direkt efter uppvärmningen letade sig bort till längdhoppsgropen med sina klasskompisar från Raboskolans klass 4. För övrigt den enda deltagande klassen i GD/GIF från Ockelbo.

– Det ska bli roligt idag, längd som vi håller på med nu gillar jag. Att springa är också kul, stafetten kan bli kul, berättar Jesper och börjar förbereda sig för sitt andra hopp.

För skillnaden mellan lördagens och söndagens aktiviteter var att det bjöds på stafett framför huvudläktaren igår. Uppenbarligen en populär gren för åskådarna då huvudläktaren var fullproppad vid varje heat.

Prolympia Los Angeles sjätteklassare Fredrik Karlsson var precis klar med sin sträcka av klassens totalt åtta.

– Det gick riktigt bra för mig, konstaterar Fredrik och ser på när deras sista löpare passerar mållinjen först av de fyra tävlande klasserna.

Uppe på läktaren sitter Jesper Wikström och Alexander Nicander med varsin vattenflaska och pustar ut efter dagens grenar. De väntar på att deras klasskompisar i Andersberg Skogen 3 ska genomföra stafetten.

– De som har bäst tider från 60 meters–loppet springer, förklarar Jesper.

Men det har ingenting betydelse – för löpningen är inte det som Jesper gillar mest.

– Nej, kulstötningen är min proffsgren, berättar han.

 

 

Mer läsning

Annons