Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alla ville ha Banankontakt

/
  • KVÄLLENS TATUERARE. Veronika Andersson, 8 år, har Naturskyddsföreningens symbol falken på högra armen. Nu ska hon hjälpa fler barn att få en tatuering, som man kan tvätta bort.
  • TRE KUSINER.  Kusinerna Benjamin Pettersson, Felix Pettersson och Jacob Pettersson försöker sig på frågerundan. De vistas mycket i naturen på sommaren när de fiskar.
  • SKOJ OCH ALLVAR. Det är både allvar och skoj i ”Banankontakt”.  Naturskyddsföreningens ordförande Mikael Karlsson ser fram emot premiären.

Mingel med förväntansfulla barn inför ”Banankontakt” stod i går på agendan för Naturskyddsföreningens ordförande Mikael Karlsson. Innan dess har han talat om hållbar utveckling med Vasaskolans elever och påpekat för Gävle Energi att de bör miljömärka elen.

– Det är en viktig kvalitetsstämpel och förenklar för konsumenterna, säger han.

Annons

– Men vad är egentligen växthusgaser? frågar Felix Pettersson, 8 år.

Frågerundan vid Gävle Teaters entré var inte helt lätt och gav huvudbry åt både stora och små. Tillsammans med sina kusiner och farmor Laila Pettersson ska han se familjemusikalen ”Banankontakt” som i går hade världspremiär i Gävle.

Fullsatt

Förväntansfull är även Naturskyddsföreningens ordförande Mikael Karlsson som ska inviga showen inför en fullsatt salong. Han har under dagen besökt Vasaskolan och Gävle Energi.

– Vi diskuterade träden som togs ner på T-udden och vad man kan göra för att det inte ska hända igen. Det handlar om mer samarbete mellan olika parter, säger han.

Först i världen

Mikael Karlsson påpekade även att det är på sin plats att miljömärka el med till exempel ”Bra miljöval”. I dag har företaget källmärkt el.

Vad känner du inför ”Banankontakt”?

– Jag känner wow. Det här ska bli jättekul och att Gävle är först både i Sverige och världen med ”Banankontakt”.

I juni har naturskyddsföreningen årsstämma i Gävle.

Annons