Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alla ville hylla Alice

/
  • Äntligen. Strax innan halv sex var det dags för Hedesundaborna att åter höra Alice Svenssons stämma.
  • Autografjägare i massor. Alice skrev tålmodigt sitt namn i kylan.
  • Nu är det dags. Och den frusna publiken tinar upp.
  • beundrare. ”Vi har varit stora supportrar”, sa Lotta Andersson när hon väntade på traktens sångfågel. Hon har svårt att bedöma om rätt person vann Idolfinalen: ”Han vann där, men hon vann här”, slår Lotta fast.
  • berömmer. ”Alice är jätteduktig, men han som vann Idol är också fantastisk”, säger Åsa Andersson. Här med sönerna Andreas, fyra år, och Olle, sex år.

Det var en frusen församling som tålmodigt väntade på bygdens stolthet i går.


Nära en och en halv timme efter evenemangets början tog Alice Svensson emot

publikens jubel på torget

i Hedesunda.


Sedan serverade hon Kiss-klassikern”Heavens´

On Fire” innan fyrverkeriet drog igång.

Annons

Hedesundaborna hade gått man ur huse för att hylla sina lokala hjältar. Den ene av dem, Silvermedaljmeriterade JVM-spelaren Anton Persson, hade fått hoppa in i Brynäs och spelade just då elitseriematch mot Skellefteå.

I hans ställe fanns pappa Mats, som fick ta emot standar, tröja och massor av blommor från flera organisationer. Och en hel hög med lovord över sonen.

Anton beskrevs som ”en förebild både med klubba och puck och utanför rinken”. Som avslutning fanns en liten filmad hälsning från Anton Persson själv med, där han visade upp den glänsande JVM-medaljen.

Vid det laget satt Alice Svensson fortfarande i bilen på väg från dagens tidigare framträdande, då hon sjöng nationalsången på Läkerol Aréna.

Det hektiska tempot har varit mer regel än undantag under den senaste tiden.

– Jag är fortfarande i samma bubbla. Men det börjar sakta men säkert gå upp för mig vad jag är med om, säger hon till Arbetarbladet.

Alice är ute på Idolturné med de tidigare tävlingskonkurrenterna Robin Bengtsson och Kevin Borg under januari och februari.

– Sedan får vi se vad som händer. Jag har tagit en paus från skolan under våren och kommer att kämpa vidare för skivkontrakt, säger hon.

Gårdagens arrangemang började klockan 16. När klockan passerat 17 och ingen Alice syntes till började många titta på klockorna, göra åkarbrasor och passade på att dansa till några låtar som spirande unga flicktalanger framförde.

Strax innan halv sex steg jublet och Alice Svensson klev upp på scenen.

– Tack för att ni kommit hit! ropade hon och vinkade med de stickade tumvantarna.

En enda låt hann hon med. Sedan fick även upp sin beskärda del av blomsterkvastar och hyllningar.

Dagen avslutades med fyrverkeri och Alice fick vackert skriva autografier i mängder till små ivriga flickor.

Annons