Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Amrén bytte från politik till välfärdsaffärer

/

Ingrid Amrén gick över till privata näringslivet och gör nu affärer i välfärd.


– Här kan jag vara med och säkra den solidariskt finansierade välfärden för kommande generationer utan att bli bespottad, säger hon.

Annons

Som vd i Open Care behöver hon inte ta politisk hänsyn och slipper strider med såväl politiker som missnöjda medborgare.

Hon ser Gävle kommun som föregångare.

Open Cares projektledare Lena Furubacke lyckades få loss 750 000 kronor från statliga KK-stiftelsen och 1 miljon från hjälpmedelsinstitutet – pengar som stödjer utvecklingsarbetet i Gävle.

* Matbeställning till hemtjänstens kunder via internet och tv. Kunden kan sitta hemma och via datorn eller tv:n beställa eller avbeställa färdigmaten som levereras från storköket. På tv:n eller dataskärmen kan de se bilder på maträtterna.

* Information om hemtjänstens insatser via internet och tv. Med hjälp av en dosa som kopplas till tv:n kan kunden se när och vem som kommer och hjälper till.

* En internetportal för anhörigvårdare. Där finns bland annat personliga mappar där anhöriga, efter omsorgstagarens medgivande, kan hitta uppgifter om mediciner, avlösning med mera.

Projekt som är på gång är införandet av nyckelfria, elektroniska lås som kan övervakas och styras på distans och system med trygghetsklockor.

Det här är sånt som kan effektivisera hemtjänsten och göra att vårdpersonalen kan ägna mer av tiden åt själva omsorgen.

– Med hjälp av de elektroniska låsen kan man registrera insatserna, när och vem som utfört dem.

– Allt kan byggas ihop, säger Lena Furubacke.

– Nej, det ska vara enkelt och begripligt.

– Det beror på hur man utvecklar IT-stödet, menar Lena Furubacke.

Mer läsning

Annons