Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Andersberg hälsocentral näst bäst i Sverige

Tre av landets bästa hälsocentraler finns i Gävle enligt en ny patientundersökning. Andersberg är tvåa i Sverige. Där finns också Gävleborgs bästa läkare – Mats Hjelm.

Annons

Det är internetsajten doktorsguiden.se som låtit patienterna sätta betyg på enskilda läkare, hälsocentraler, sjukhus och landsting. Totalt har nästan 50 000 personer varit med och tyckt till.

Landstinget tvåa

Sjukvården i Gävleborgs län får genomgående toppbetyg. Som landsting är Gävleborg tvåa i Sverige efter Norrbotten enligt de röstande patienterna.

Gävle sjukhus placerar sig som nummer fyra i landet efter bland annat vinnaren Karlskoga.

Andersbergs hälsocentral fortsätter att få uppskattning. För mindre än en månad sedan utsågs Andersberg till Gästriklands bästa hälsocentral tillsammans med Ockelbo familjeläkarmottagning i en annan patientundersökning. Av de medverkande i doktorsguiden.se rankas Andersberg som tvåa i Sverige efter Tumba vårdcentral med betyget 5,32 på en sjugradig betygsskala.

Brynäs sjua

På den nationella topplistan återfinns även Brynäs hälsocentral som nummer sju och Gävle hälsocentral som nummer 13.

Andersbergsläkaren Mats Hjelm får av doktorsguiden.se priset som Årets läkare i Gävleborgs län med 6,0 i betyg. Esmail Karim och Ingegerd Lantz, båda på Gävle sjukhus, samt Göran Dahlin, en annan Andersbergsläkare, fick nästan lika goda omdömen av sina patienter.

Mer läsning

Annons