Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anita årets mesta julpyntare

/

Anita Persson heter vinnaren i vår webb-tävling ”Meste julpyntaren 2010”. Med sin fantasifullt och stilrent pyntade balkong på Valbogatan tog hon hem förstapriset.

- Men oj va roligt, vad glad jag blir, utbrister hon när hon får reda på resultatet.

Annons

Många är nog de som kommit åkande på Västra vägen in mot Gävle som sett den juliga balkongen. I sju-åtta år har Anita julpyntat den - i början bara med en ljusslinga runt räcket. Men under årens lopp har det blivit mer och mer. Nytt för i år är den lysande tomten som står på huvudet ned i en skorsten.


Anita börjar pynta balkongen i slutet på oktober ungefär, för att slippa den värsta kylan när allt ska sättas upp och elsladdar kopplas.
-I år var det tur att jag började så tidigt för sen kom ju snön snabbt, säger hon och berättar att det är många som uppskattar balkongen.
-Ibland kommer det dagisgrupper förbi och stannar till för att titta, och så ber en del väninnor att få komma med sina barnbarn för att titta, och det är bara roligt.

För det är inte bara balkongen som är pyntad, i Anitas lägenhet trängs ungefär 700 olika julfigurer; i fönstret, på govlet, i soffan, på bordet, i bordet… Mestadels tomtar.
-Jag gillar tomtar mest och har samlat sedan jag var barn.

Att Anita Persson kom med i tävlingen kan hon tacka sin systerdotters man, Tomas Palm, för. Det var han som fotograferade och skickade in.

Nina Wahlman
Tel. 026-15 93 09

Mer läsning

Annons