Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ann-Marie rockade på Stonestock

/

– Det känns jätteroligt. Men dansgolvet ska vara slätare så att man inte ramlar när man dansar, sa Ann-Marie Rydgren, 94 år, efter att hon dansat klart till sina favoritlåtar.

Ann-Marie Rydgren var höjd punkten i StoneStock Festivalen i Stenebergsparken på lördagen.

Annons

För andra året i rad anordnas StoneStock-festivalen av Kulturrum. Festivalen innebär en hel dags aktiviteter med dans och musik.

– Det har varit mycket folk hela tiden. Mycket fint väder och väldigt bra band som har spelat, säger Madeleine Hansen, en av arrangörerna.

Bland dagens program skulle Ann-Marie Rydgren, 94 år, uppträda. Att sitta i rullstol var aldrig något hinder för henne att dansa till två låter som hon själv valde. I sin rosa klänning och med en glädje som smittade av sig, dansade hon med Manuel Echeverria som jobbar där Ann-Marie bor, på Sofia Magdalena äldreomsorg.

– Det kändes jättejätteroligt att dansa med henne. Hennes glädje smittar av sig, hon har stor vilja, säger han.

Att dansa inför publik var Ann-Maries stora dröm som Manuel Echeverria hjälpte till att förverkliga.

– Jag har känt henne i sex år, men jag har dansat med henne de senaste tre åren. Och när hon hörde att jag ska hit och dansa ville hon också vara med och dansa, säger Manuel Echeverria.

– Jag har dansat sedan jag var barn och tycker att det är jätteroligt, säger Ann-Marie som även berättar att hon har sina rötter i Kiruna men att hon numera är bosatt i Gävle där hon har sin dotter.

Mer läsning

Annons