Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Annica har pratat med djur i 25 år

/
  • Ludde med djurpratare Annica Rönqvist. Ingen direkt succé, Ludde småbabblade litet, men var mest uttråkad.

Annica Rönnqvist är djurkommunikatör. Hon ser bilder i sitt inre och förnimmer de känslor som djuret förmedlar. Har hunden ont i benet då gör det också ont i Annicas ben när hunden ”berättar” om det.

Annons

– Alla barn kan prata med djur, för i barndomen är våra sinnen öppna. När vi blir äldre stänger vi av, säger Annica som återupptäckte sin förmåga när hon var i 30-årsåldern.

– Vi hade en gård med kor och när jag en gång kom in i lagårn fick jag bilder från korna om en händelse. Jag frågade min man och han bekräftade vad korna berättat, säger Annica.

Sen den gången för 25 år sen är hennes sinnen öppna mot djuren. Lättast att prata med är hästar, sen kommer hundar. Svårast är inte oväntat katter.

Det hela går till så att hon sitter tyst bredvid djuret och väntar på att bilderna ska dyka upp i hennes huvud. Hon skriver snabbt ned vad bilden innehåller.

– Bilderna dyker upp och försvinner fort. Jag måste också vara noga med att inte lägga min egen tolkning utan efteråt pratar jag med ägaren om vad bilden kan betyda.

Ägaren är med hela tiden, men sitter tyst vid sidan om tills Annica har pratat klart med djuret. Sen berättar Annica vad djuret sagt och förmedlat och ägaren kan få ställa frågor till sitt djur.

De flesta som vill få Annicas hjälp har problem av något slag med sitt djur. Problem som man inte kommer till rätta med själv. Då kan Annica vara den förmedlande länken.

Annica själv gör inte mycket väsen av sin förmåga. Till vardags jobbar hon i hemtjänsten och då och då tar hon en helg och träffar djur och djurägare för en timmes konsultation åt gången.

Hon har själv tre hundar, men de har ingen förmån av att ha en matte som kan prata med dem.

– Nej, jag stänger av när jag är hemma, annars skulle det bli för mycket!

Annons