Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ännu en friskola vill öppna i Gävle

Gävle kan få ännu en friskola.

Kunskapsskolan i Sverige AB – som redan för tio år sedan hade planer på en skola i Gävle – har nu åter ansökt om att få starta.

Annons

Kunskapsskolan har en gång tidigare sökt och fått tillstånd för att starta friskola i Gävle. Hösten 2002 skulle man ha öppnat portarna till en 6–9-skola men den gången drog man sig ur och valde att istället satsa på södra Sverige.

I dag har man ett drygt 20-tal skolor runt om i landet – bland annat i Skåne, Stockholm och Uppsala – och nu tycker man att tiden är mogen att åter sikta in sig på Gävle.

Under de tio år som gått sedan senast har flera nya friskolor startat i Gävle och konkurrensen om eleverna har hårdnat. Men Kunskapsskolan anser ändå att det finns utrymme för ytterligare en.

Skolans idé är att ge alla elever en personligt utformad utbildning med personliga mål och en marknadsundersökning som företaget gjort bland föräldrar till barn som ska börja i årskurs sex visar att det tycks finnas intresse. Drygt var fjärde uppges ha svarat att de är intresserade av att gå på ett informationsmöte om skolan skulle starta i deras närområde.

Kunskapsskolan räknar med att få 400 elever och vill starta hösten 2012.

Var man ska hålla till är ännu inte klart, men förhandlingar pågår med fastighetsägare i Gävle.

Mer läsning

Annons