Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ännu fler butiker till Hemlingby

Hemlingby köpcentrum kan ha ytterligare åtta, nio nya butiker inom några år. Ett danskt företag planerar, liksom Jula och Max, att bygga i området.

Annons

Parallellt med Julas fastighetsbolag och Max hamburgerrestauranger arbetar det danska projektutvecklingsföretaget TK Development med planer på två nya affärshus i området.

– Vår ambition är att komma igång med bygget till våren 2011 för att kunna öppna butikerna 2012, säger Piotr Nowak, projektutvecklare på TK Development.

Han vill inte avslöja några namn ännu, eftersom förhandlingar pågår, men nämner heminredning och sport som två områden som sannolikt kommer att finnas i butikshusen.

– Det finns ett stort intresse från hyresgäster för det här. Planen är två huskroppar, ett lite större, troligen med en aktör, och ett lite mindre med i runda slängar sex aktörer, säger Piotr Nowak.

Det mindre varuhuset ska ligga mot Spängersleden, efter det affärshus som Julas fastighetsbolag planerar för. Byggrätten på tomten är 8 250 kvadratmeter, vilket kan jämföras med Citygross och Jula som tillsammans har 11 000 kvadratmeter.

Det större handelshuset är anvisat till tomten mittemot Citygross, på andra sidan om Ingenjörsgatan mot bostadsområdet Hemlingby, och får bli så stort som 16 000 kvadratmeter. Det kan jämföras med Maxi Icas byggnad, som är 10 000 kvadratmeter.

TK Development är ett danskt projektutvecklingsföretag som har varit verksamma i Sverige i 15 år. Företaget har bland annat utvecklat handelshus på Boländerna i Uppsala, i Barkarby utanför Stockholm och affärskomplexet Entré utanför Malmö. Det sistnämnda omfattar 90 butiker, 39 500 kvadratmeter och öppnade i mars 2009.

TK Development förvaltar inte fastigheterna, utan säljer dem i färdigt skick.

Mer läsning

Annons