Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Apotek invigt av ny ägare

/
  • klippte bandet. Apotekaren och ägaren Mikael Nordberg klippte under onsdagen bandet och nyinvigde apotek Svanen på Strömsbro hälsocentral. Förutom ägaren själv kommer Bita Salahshour, Linda Lénström och Öie Fjellet, att jobba där.

Apoteket Svanen i Strömsbro är nu invigt. Den nya ägaren Mikael Nordberg har sedan i somras gjort små förändringar i verksamheten, som redan nu visat sig vara lyckosamma.
– Det kommer fler kunder än tidigare, säger han.

Annons

Den 47-årige apotekaren och före detta Gävlebon Mikael Nordberg skrev på ägarpappren för apoteket i Strömsbro i slutet av maj. Att invigningen dröjde tills i går berodde på att han ville få klart med alla förändringar innan dess.

– Vi har målat om, satt in fler hyllor och utökat butiken på den lilla yta vi har. Jag ville också lära känna apoteket, Hälsocentralen och personalen innan vi invigde.

Apoteket har varit öppet under förändringsprocessen. Under den tiden har också en enkät skickats ut till de som bor i närområdet med frågor om vad de vill se för förbättringar i verksamheten.

Svaren har bland annat genererat i att apoteken har utökat sitt sortiment av djurmedicin bland annat. Öppettiderna har också förlängts med en timme, till klockan 18.

– Den där timmen är viktig för de som bor nära. Vi kommer också att jobba med mer service till de närboende och åka hem till dem och lämna medicin om det behövs. Det är de små sakerna som är viktiga, säger Mikael Nordberg som nu kommer att veckopendla från bostaden i Uppsala till sommarhuset i Engesberg i Gävle.

Mer läsning

Annons