Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Arbetsgivaren kollar dig

Det kan nog vara på sin plats att googla sig själv i samband med jobbansökningar. För det gör arbetsgivaren. Allt fler arbetsgivare gör nätkoll av de sökande vid rekrytering. På Proffice används Google som en del i bakgrundskontrollen inför en rekrytering.

Annons

För ett par år sedan var det relativt sällsynt att personalchefer och andra rekryterare kollade upp sina presumtiva anställda på nätet. Men i dag är det inte lika konstigt. Om du har sökt jobb på Landstinget Gävleborg är det inte otänkbart att rekryteraren har kollat in dina spår på nätet.

– Att googla en person kan ge en bild av vad det här är för person, vad den har varit inblandad i. Men det är viktigt att komma ihåg att det inte är ett objektivt verktyg. Därför måste man använda sunt förnuft, säger personaldirektör Margareta Petrusson.

Använder Google

På bemannings- och rekryteringsföretaget Proffice är det mer regel än undantag att de sökande kollas upp på nätet. De använder söktjänsten Google i sin bakgrundskontroll av den sökande. Den bakgrundskontroll som de sedan lämnar vidare till den arbetsgivare som gett Proffice uppdraget att rekrytera.

Men på de klassiska företagen i vår region finns inte nätkontroll av de sökande. På Sandvik anses det direkt oetiskt.

I storstadsregionerna börjar det dock bli allt vanligare med nätkoll av de sökande vid rekrytering. Helen Lagergren, chef för Manpower Professional Executive, säger att det är extra viktigt vid rekryteringar till högre befattningar.

– Rätt matchning är alltid viktig, både för den arbetssökande och för kunden.

– Men uppgifter som hämtas från nätet är ju inte alltid sanna och ligger därför inte till grund för om en person ska få jobbet eller inte. Däremot är de ett bra underlag för en anställningsintervju.

Mer läsning

Annons