Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Arresttransporter för berusade blir riksdagsfråga

Polisens transporter till och från arresterna i Gävleborgs län blir en riksdagsfråga på fredagen. Åsa Lindestam (S) frågar justitieminister Beatrice Ask vad som hände med moderaternas löfte före valet om mer resurser till polisen.

Annons

Arbetarbladet berättade för ett par veckor sedan om följderna av att polisen för att spar pengar inte lika ofta anlitar inhyrda arrestvakter som tidigare. Bland annat har man dragit ned på öppethållandet i arresten i Gävle och poliserna får då i stället köra berusade till arresten i Sandviken.

Kritiska poliser hävdar att följden blir att färre berusade personer omhändertas. Statistiken visar också på en tydlig minskning av antalet omhändertagna.

Ett vallöfte

Motsvarande förhållanden finns i Hälsingland där alla berusade får köras till Hudiksvall. Nu har hälsingeriksdagsledamoten Åsa Lindestam ställt en fråga till justitieministern. Hon påpekar att moderaterna före valet lovade att ge polisen tillräckliga resurser för att arbeta förebyggande och långsiktigt. Vad har hänt med det? undrar Lindestam.

Under fredagsmorgonens interpellationsdebatt ska Beatrice Ask besvara frågan.

Mer läsning

Annons