Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Asfalt och gasoltuber dumpades på NCC:s fabrikstomt

Någon har brutit sig in på NCC:s gamla fabrikstomt och dumpat uppbruten asfalt, byggmateriel och grovsopor. Nu polisanmäler NCC händelsen.

Annons

Sedan NCC:s asfaltstillverkning i Överhärde upphörde står tomten tom och byggnaden håller på att rivas. Nyligen bröt någon upp den ordentligt tillbommade grinden till området för att tippa av uppbruten asfalt, slipers, gasoltuber och annat bråte.

– Det är förstås inte bra att någon tar sig friheten att tippa av sitt skräp hos oss. Det kostar ju pengar att hantera sådana sopor, säger Mats Granat, NCC:s områdeschef i Gävle.

Företaget har nu polisanmält händelsen och kommer tillsammas med kommunen att försöka omöjliggöra ett liknande inbrott, bland annat genom att placera ut betongsuggor vid grinden till området.

Mats Granat misstänker att det är ett ambulerande asfaltsföretag som ligger bakom dumpningen. I skogarna kring Hälsingland har liknande dumpningsfynd gjorts.

– Den här gången var det inte miljöfarliga sopor som de gjorde sig av med, men nästa gång kanse de dumpar något som är farligt, säger Mats Granat.

Mer läsning

Annons