Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Asfaltsläggarna drar vidare

/
  • Asfaltsläggarna var precis på väg att lämna parkeringen vid Stora Vall när Arbetarbladet kom dit på måndagen. De påstod att de skulle vidare mot Umeå.

Nu lämnar asfaltsläggarna parkeringen vid Stora Vall. På måndagsförmiddagen hade de ställt upp sina husvagnar i en karavan och var redo för avfärd.
– Vi ska till Umeå, säger en av männen.

Annons

Först blev de bortkörda från campingen i Furuvik. Sedan ville inte Korsnäs ha dem kvar i Vårvik. Nu drar asfaltsläggarna och deras familjer vidare även från parkeringen vid Stora Vall där de har hållit till i några dagar. När Arbetarbladet kom till platsen på måndag förmiddag stod 20-talet husbilar, husvagnar och lastbilar uppställda i en karavan och var redo för avfärd.
– Tro det eller ej, men vi reser faktiskt av egen fri vilja. Vi ska till Umeå, men det är ganska långt så vi kanske stannar någonstans på vägen, säger en av männen som just är i färd med att hoppa in i en lastbilshytt.
Ingen av dem har någon särskilt stor lust att prata med Arbetarbladet.
– Vi vill inte prata med tidningar, för de skriver bara dåliga saker om oss, säger en annan man.
Parkeringen vid Stora Vall är kommunens mark och säkerhetschef Arne Andersson funderade under måndag morgon hur frågan om det otillåtna campandet skulle hanteras. Han fick dock hjälp av närpolischef Glenn Hillman och de båda männen åkte tillsammans upp till Stora Vall strax före lunch.
Enligt Hillman säger ordningslagen att camping bara får ske på anvisade områden. Inom stadsplanelagt område får man inte campa utan tillstånd från polisen.
– Man kan aldrig hävda allemansrätten när över tjugo husvagnar campar på samma ställe. Dessutom grisar de ned, kastar sopor överallt, urinerar hur som helst och dumpar avfall från arbeten som de utfört, säger Glenn Hillman.
Han hade tänkt utdela ett vitesföreläggande till asfaltsläggarna, men det behövdes inte. Nu har han i stället informerat polisen i Uppsala att asfaltsläggarna är på väg bort från Gävle. Han tror nämligen inte på att de ska till Umeå.

Mer läsning

Annons