Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Återbäringen åter i Konsum

/
  • Inför återbäring. Konsum Gävleborgs vd Anders Stake presenterade på tisdagen Coops nya satsning: Återbäring i rena pengar.

(Uppdaterad 19.59) Den gamla kaffeburken med kvitton och räknedosan får i december en återfödelse, fast i en modernare variant. Nu återinför Coop återbäringen.

Annons

Från och med 1 december i år kommer alla Coops medlemmar att få återbäring på vad de handlar. I rena pengar. Desto mer medlemmen handlar, desto större blir procentsatsen på återbäringen. Som mest handlar det om fem procents återbäring. (För den som handlar för mer än 4 000 kronor på en månad, och betalar med Medmera-kortet). Pengarna sätts in månaden efter inköpet på medlemmens Medmerakort. Pengar som kunden får ta ut och spendera hur han eller hon vill.

– Men visst, tanken är att kunden ska handla i våra butiker för dessa pengar, säger Konsum Gävleborgs vd Anders Stake.

Anledningen till denna nysatsning är att det ska bli ett mer lika system över hela landet. I dag har de olika föreningarna olika system. Enligt Anders Stake har önskemålen om att återinföra den traditionella återbäringen varit många. Nu har alltså alla föreningar gemensamt sagt ja till denna nya form av återbäring.

För att de olika Konsumentföreningarna ska ha råd med den nya återbäringen drar Coop samtidigt ned på marknadsföringen.

– Vi provar ett annat sätt att använda våra pengar, säger Anders Stake.

Mer läsning

Annons