Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åttaåriga Eriks kompisskylt möts av massa kärlek

/

Åttaåriga Erik Lutz i Sätra vill inte att någon ska behöva vara ensam på rasten. Han knåpade ihop en skylt där han skrev "Här har du en kompis" och tog med till skolan.
När anti-mobbningsorganisationen Friends lyfte fram Eriks initiativ i ett inlägg på Facebook gillades det av över 31 000 personer på två timmar.

Annons

Åttaåriga Erik Lutz går på Ulvsätersskolan i Sätra i Gävle. Han är en kille som bryr sig mycket om andra.

I helgen satt han och ritade hos sin mormor. Han visade vad han skrivit på ett papper och berättade att han skulle göra en skylt av det.

– Han sa att han skulle ta med den till skolan och visa den för nån som sitter ensam på rasten, berättar hans mamma Helena Skärström när Arbetarbladet ringer upp.

– Det är väldigt mycket Erik att göra något sådant. Som mamma bara smälter man. Jag vet att de pratar mycket i skolan om hur man ska vara en bra kompis.

Erik tog med kompis-skylten till skolan först i går, torsdag, och även i dag fredag.

Men varken han eller hans mamma kunde drömma om vilken uppmärksamhet hans initiativ skulle få.

En kompis till Helena Skärström tyckte att hon skulle berätta för anti-mobbningsorganisationen Friends om sin omtänksamma son.

På fredagsmorgonen la Friends ut ett inlägg på Facebook med en bild på Erik och hans skylt och kallade Sätrakillen för en hjälte.

Bara under de två första timmarna gillade över 31 000 personer inlägget, flera tusen delade det och kommenterade vilken förebild åttaåringen är.

– Helt otroligt. Jag läste några av kommentarerna för honom innan han gick iväg till skolan i morse och hela han sken som en sol, säger Helena Skärström.

Mer läsning