Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Attackeradav polishund får skadestånd

En efterlängtad skidsemester i Jämtland började med tragedi för den 53-åriga kvinnan från Gävle. Hon föll, attackerades och blev biten tre gånger av en hund som visade sig vara en polishund.
Kvinnan begärde ersättning och fick cirka 18 000 kronor i skadestånd.

Annons

En vacker vårdag 2008 var den 53-åriga kvinnan på en skidsemester med sin sambo. Redan första dagen råkade kvinnan ut för en olycka medan hon åkte skidor i en brant backe på motionsspåret.

Hunden högg tag i armen

Hon föll och försökte ta sig upp igen men då attackerades hon av en hund. Skräckslagen kröp hon ihop och skyddade huvudet med armarna i ett försök att komma undan, men hunden högg tag i hennes arm.

Hundföraren som var från polismyndigheten i Skåne, hade hunden fäst i löplina runt kroppen, skrek på hjälp samtidigt som hon slet och drog i hunden.

Skador på axlarna

Men ingen hörde, då hade hunden huggit i kvinnans arm flera gånger. Efter ett tag kom två poliser på snöskoter och distraherade hunden med en plastsäck.

Efter många försök lyckades de föra kvinnan från platsen och hon fördes direkt till läkare. Kvinnan fick lindriga skador på båda axlarna.

Händelsen anmäldes till polisen i Gävle där kvinnan gjorde anspråk på skadestånd om förstörd semester och personliga skador. Drygt två år senare, i juli i år, fick kvinnan en ersättning på cirka 18 000 kronor.

Mer läsning

Annons