Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Attackerande hund sprider rädsla i Valbo

/
  • Hundbiten. Rottweilern gick lös på badbryggan när den attackerade 15-åringen. ”Jag tycker att så där stora hundar som rottweiler ska ha munkorg, i alla fall när de är ute”, säger pojken, som vill vara anonym.

En rottweiler sprider rädsla i grannskapet i Valbo.

Hunden har vid flera tillfällen attackerat en grannhund med stora köttsår som följd.

Samma hund bet också en 15-årig pojke på en badstrand i Sandviken i somras.

Annons

Polisen utreder just nu två anmälningar mot hundägaren. Den ena är händelsen i början av juli då hunden attackerade en 15-årig pojke som lekte med sina kamrater på en badstrand i Sandviken.

Enligt pojken, som vill vara anonym, var hunden lös på bryggan och ägaren en bit upp på land.

– Min kompis brorsa skulle knuffa i mig i vattnet så jag skrek sluta. Då attackerade hunden, berättar pojken som hunnit bli 16 år.

Kördes till sjukhus

Pojken, som var på badet med kompisar och en kamrats föräldrar, kördes omedelbart till sjukhus och fick såret i armen sytt med tre stygn.

– Jag tänkte inte så mycket, jag kände att det gjorde ont bara.

Drygt två månader senare har han ett flera centimeter långt ärr på armen.

Attackerade grannhundar

Annika Johansson bor cirka 100 meter från familjen som har rottweilern.

Hon berättar att den har gjort utfall mot deras hundar vid minst fyra tillfällen på lite mer än ett halvår.

I januari i år var det tonårssonen som rastade deras collie när rottweilern plötsligt anföll bakifrån och bet sig fast i colliens bakdel.

– Det blev ett köttsår på 10 gånger 20 centimeter. Blodet sprutade och sonen var helt knäckt efteråt för han var tvungen att sparka på rottweilern för att den skulle släppa taget, säger Annika Johansson.

Den gången blev det veterinärbesök och en operation som kostade 5 000 kronor.

14 juli inträffade nästa attack som också resulterade i sårskador på familjens collie, veterinärbesök och skärrade familjemedlemmar.

”Flickan har mardrömmar”

– Barnen går inte gärna ut med hundarna. Det jobbigaste är att flickan drömmer mardrömmar fortfarande. Det tycker jag är fruktansvärt jobbigt, att barnen ska behöva känna så. Det finns en rädsla hos många här ute, säger Annika Johansson.

Hon tycker inte att en munkorg räcker som åtgärd.

– Vad hjälper det när de inte orkar hålla den? Det är många härute som tycker att ägaren skulle ha förstått själv att de borde ta bort hunden, säger Annika Johansson.

Mer läsning

Annons