Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Även Vikingaskolan får kritik av Skolinspektionen

/

Även Vikingaskolan i Bomhus får kritik av Skolinspektionen. Bland annat för hur de skriftliga omdömena om eleverna ser ut.

Annons

Vikingaskolan får två förelägganden och en anmärkning. För att uppfylla skollagen måste skolan senast 26 januari göra förändringar.

När det gäller elever med särskilt stöd måste åtgärdsprogrammen bli tydligare med vilka behov eleven har, vilka åtgärder som krävs, hur de ska följas upp och utvärderas. Idag är det inte tillräckligt tydligt.

Bland de skriftiga omdömena om elever hittade utredarna exempel på att eleverna värderas med egenskaper i stället för deras kunskapsläge i förhållande till målen. Det måste ändras, liksom att det i en elevs individuella utvecklingsplan ska framgå vad som behövs för att eleven ska nå målen.

– De här avvikelserna visste vi om, det är områden vi jobbar med, säger Bo Egebrand, rektor för Vikingaskolan och ytterligare fyra Bomhusskolor.

Han medger att skolorna inte har lärt sig hur de ska följa upp alla elever med särskilt stöd.

– Det bottnar i elever med jättemycket åtgärder som ändå inte når målen. Det är den analysen vi måste förbättra för att kunna hjälpa eleverna på ett bättre sätt, säger Bo Egebrand.

Mer läsning

Annons