Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Bäckis" största vinst kommer i höst

/
  • Det lär bli en del barnfokus framöver för Nicklas Bäckström som ska bli pappa i höst. Barn var även i centrum på måndagen när välgörenhetsgolf hölls på Gävle golfklubb där överskottet från tävlingen gick till barn och ungdomar i Gävle kommun. På tre år har stiftelsen och arrangörerna Gefle sports and future foundation samlat ihop en halv miljon kronor. I år fick bland annat barnkliniken på Gävle sjukhus motta ett belopp på 100 000 kronor.
  • Gefle sports and future foundation, bestående av Nicklas Bäckström, Mats Bengtsson och Ove Molin delar ut 100 000 kronor till barnkliniken på Gävle sjukhus.

VM-guld och årets rookie är bara några av de medaljer och utmärkelser han har på sitt CV. Men i höst väntar något som smäller högre än allt.

– Det är en upplevelse som är svår att beskriva, säger Nicklas Bäckström om att bli pappa

Annons

När hockeysäsongen ligger på is tillbringar Nicklas Bäckström sommarmånaderna i Gävle. Som vanligt blir det en del golfande.

– Hockey och golf går väl lite hand i hand med hockey på vintern och det senare på sommaren. För en annan som bor nära golfbanan blir det rätt naturligt att spela, säger Nicklas Bäckström, som är med och arrangerar välgörenhetstävlingen Hockeygolfen på Gävle golfklubb

På måndagen var det dags för den fjärde upplagan av evenemanget.

Bland tävlingsdeltagarna syntes kända hockeyprofiler som Jacob Markström, Pär Mårts och Calle Järnkrok och artister som Erik Segerstedt – känd från Idol och melodifestivalen. Även om det i första hand handlar om välgörenhet är det prestige att vinna. Nicklas Bäckström vann själv i fjol.

Golftävlingar och VM-guld i all ära. Den största vinsten väntar honom i oktober.

– När vi väl bestämde oss för att skaffa barn var beskedet det roligaste som kunde hända. Det är en upplevelse som är svår att beskriva. Men det slår helt klart högre än ett VM-guld, säger Nicklas Bäckström, som till vardags spelar i Washington Capitals.

En NHL-spelare får räkna med runt 100 matcher på en säsong, vilket också innebär en hel del resande. Så hur får man då ihop papparollen med livet som hockeystjärna?

– Många andra hockeyspelare har fått det att fungera, så det ska inte vara några problem. Både jag och min flickvän är väldigt drivande. Vi ser det mest som en väldigt rolig upplevelse att få barn, säger Nicklas Bäckström.

Hur blir det med föräldraledighet?

– Det blir nog lite svårt. Samtidigt har vi ganska mycket tid när vi inte spelar match. Då tränar vi på morgonen och har eftermiddagen ledig. Jag tror det kommer att bli en jättebra kombination.

Annons