Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Backman vill ha tillbaka gamla regler för husvagnslast

Annons

. Folkpartisten Hans Backman från Hofors vill att regeringen föreslår ändrade regler så att husvagnsägare löper mindre risk att överlasta sina husvagnar.

I en enskild riksdagsmotion föreslår riksdagsledamoten Backman att den tidigare regeln om att en husvagn, innan den maximala vikten överskrids, ska kunna lasta minst 100 kilo plus tio kilo per kvadratmeter golvyta återinförs.

Många nya husvagnar har så mycket utrustning att det knappt går att lasta något alls innan de är överlastade, konstaterar Hans Backman.

– Det är olyckligt när husvagnsägare kan råka ut för obehagliga situationer på grund av att de har så små möjligheter att lasta saker i sina husvagnar, säger han.

Nyligen berättade Arbetarbladet om ett fall där Svenskt Näringslivs regionchef Lars Beckman åtalades för att ha lastat husvagnen alltför tungt. Enligt Lars Beckman var husvagnen så gott som tom, förutom lite mat i kylskåpet.

Polisen i Gävleborg vittnar om att nästan alla nya husvagnar som kontrollvägs är överlastade. Det skulle undvikas, menar Hans Backman, om den tidigare regeln om marginaler för last återinförs.

Mer läsning

Annons