Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Båda rånoffren dömdes för sexköp

Båda de män som lurades i en fälla och rånades i en lägenhet i Gävle döms nu själva för försök till köp av sexuell tjänst. Rånarna har redan dömts till fängelse.

Annons

Båda rånen ägde rum under samma dygn i en lägenhet i Gävle i somras. Där fanns Gävlebon som bor i lägenheten samt på tillfälligt besök en 22-årig kvinna från Stockholm och hennes kompis.

I tur och ordning hade kvinnan stämt träff med en Uppsalabo och en Gävlebo. Båda hade hunnit börja ha sex med henne, alternativt förbereda sex, när kvinnans båda vänner störtade in och anklagade dem för att ha sex med en minderårig. Männen fick välja mellan en polisanmälan eller att betala några tusen kronor.

Nekade först

Men parallellt har polisen också utrett de båda rånoffrens sexköp. Från början nekade båda till alla sådana misstankar. De hade bara bestämt träff med kvinnan, som de lärt känna via bland annat Facebook, hävdade de.

Men Uppsalabon insåg snart att han inte kunde dölja att det var ett sexköp. Under rättegången förklarade han att det var viktigare att sätta dit rånarna än att skydda sig själv.

Gävlebon höll dock fast vid att det inte handlade om ett planerat sexköp, men förklarade sig ändå beredd att erkänna eftersom han insåg svårigheten att bevisa motsatsen.

Nu är även den utredningen klar, och de båda männen får 50 dagsböter vardera för försök till köp av sexuell tjänst.

För en av dem betyder det böter på 2 500 kronor, för den andre 9 500 kronor.

Fängelse

De båda rånarna fick drygt ett års fängelse, och kvinnan placering på ett behandlingshem.

Mer läsning

Annons