Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Baden öppnade - men inte Fjärran

/

På tisdagen öppnade Hemlingbybadet och flera passade på att svalka sig i den tryckande hettan.

Även Valbobadet är öppet, men Fjärran Höjder renoverar poolen och öppnar senare i år.

Annons

De båda utomhusbassängerna vid Hemlingbystugan öppnade för säsongen på tisdagen. Passande nog blev det en tryckande hetta och flera tog tillfället i akt att svalka sig lite. Bland badgästerna märktes Therese Aldén med barnen Agnes och Anton och kompisarna Tom Möller och Alex Steiner.

De som åker till Fjärran Höjder och badar kan dock bli lite förvånade över att utebadet inte har öppnat ännu. Där pågår renovering av den gamla utomhusbassängen som är från 1972 och portarna slås inte upp förrän på måndag, 13 juni.

– Alla markarbeten skulle egentligen ha varit klara i våras, men den långa vintern gjorde att vi kom i gång en månad senare än vad som var tänkt, säger badchef Bernt Jonsson.

Totalt har renoveringen, som innefattar nya vattenrör, nya cirkulationspumpar, nya plattor runt bassängen, installation av belysning, handikappanpassning och en ny tjock duk som ska skydda bassängen från algangrepp kostat sex och en halv miljoner kronor. Den nya duken utsattes för sabotage under den gångna helgen och måste nu lagas.

– De jobbar på som sjutton nu för att det ska bli klart till 13 juni, för då ska vi ha simskola. Jag är jättenöjd med arbetet, det blir mycket snyggt, säger Bernt Jonsson.

Fjärran Höjders utebad är öppet fram till 4 september eller så länge vädret tillåter.

Utebadet på Valbo Sportcentrum öppnade 28 maj och stängs för säsongen 28 augusti.

Mer läsning

Annons