Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Baptistförsamlingen Korskyrkan letar lokaler

Baptistförsamlingen Korskyrkan i Gävle är trångbodd. Församlingen har fördubblats på fem år och letar nu efter nya lokaler i Gävle.

Annons

– Det finns intressanta objekt som vi tittar på men ingenting är klart, säger Majid Mashkintorreh, ordförande i Baptistförsamlingen.

För tio år sedan fanns diskussioner om att lägga ned församlingen som då hade ett fåtal medlemmar. I dag är man över 350 medlemmar och lokalerna på Nordost räcker inte till för alla aktiviteter, såsom bibelskola, soppluncher och barnaktiviteter.

Sedan flyttplanerna började diskuteras har församlingen frågat Gavlegårdarna om det finns intresse att köpa kyrkans lokaler. På så vis har Korskyrkan nu blivit utpekad som tänkbar lokal för en ny fritidsgård i centrum, om Gavlegårdarna får köpa den.

Men när en försäljning kan bli aktuell är ännu för tidigt att säga. Enligt Majid Mash-kintorreh är flyttplanerna ännu på ett förstadium. Allt hänger på vilken lokal församlingen bestämmer sig för och vilket renoveringsbehov som finns där.

– Om kommunen vill använda det här som ungdomslokal går det säkert att flytta och sätta igång direkt, men allt beror på vart Korskyrkan ska flytta. Tidigast i januari tror jag det kan vara aktuellt, säger han.

Majid Mashkintorreh vill inte avslöja vilka lokaler församlingen är intresserade av.

Mer läsning

Annons