Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Barbro Holmberg blir ny hedersdoktor vid Högskolan i Gävle

/
  • Den tidigare landshövdingen Barbro Holmberg blir ny hedersdoktor vid Högskolan i Gävle.

Den tidigare landshövdingen Barbro Holmberg blir ny hedersdoktor vid Högskolan i Gävle. Hon kommer att få sin titel i samband med den akademiska högtiden den 21 april.

Annons

Barbro Holmberg, tidigare landshövding i Gävleborgs län ska utses till hedersdoktor inom området Hälsofrämjande arbetsliv vid Högskolan i Gävle, enligt ett pressmeddelande från lärosätet.

I bakgrunden till utnämnandet berörs även hennes roll som generaldirektör för Migrationsverket och hennes uppdrag som migrationsminister.

Enligt pressmeddelandet uppmärksammas hon för sin insikt om värdet av en bra utbildning och sitt engagemang för att främja högskolans utbildning och forskning.

Hon uppmärksammas även för sitt starka engagemang i högskolans samverkansuppgift, där hon bland annat tagit initiativ till en mötesplats mellan företagare i länet och högskolans forskare.

Förutom Barbro Holmberg kommer även professorerna Roland Kadefors och Stephen Stansfeld att utses till hedersdoktorer i samband med den akademiska högtiden den 21 april.

Läs mer: Barbro Holmberg sammanfattar sin tid som landshövding

Mer läsning

Annons