Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Barn får stanna längre på Interpool

Socialnämnden föreslås ändra biljardrestaurangen Interpools serveringstillstånd på så vis att de får servera alkohol i hela lokalen under hela serveringstiden. Dessutom ska barn och ungdomar få vistas i hela lokalen ända till klockan sju, men bara i föräldrars sällskap.

Annons

Restaurangen Interpool på Söder i Gävle har byggt ut med virtuella bowlingbanor, en större bar och nya serveringsytor. De har sökt om utökat tillstånd att servera alkohol. I dag gäller 18-årsgräns från klockan 14 måndag-lördag och klockan 17 på söndagar. Helst vill Interpool helt slippa åldersgräns för matgäster i restaurangdelarna där alkohol serveras. De tänker sig att aktivitetsytorna för bowling, biljard och dart ska hållas alkoholfria fram till klockan sju eller åtta, att det sedan blir barnförbjudet och fritt fram för alkohol även där.

Socialnämndens individutskott ska ta beslut på onsdagen. Kommunens förste alkoholhandläggare skriver i ett förslag till utskottet att det i praktiken skulle vara svårt att hålla isär mat- och aktivitetsgäster. Aktiviteterna lockar barn och man måste korsa bowlingdelen för att gå till toaletterna.

Förslaget till utskottet innebär i stället att barn och unga får vistas i hela lokalen fram till klockan 19, men bara i föräldrars sällskap. Åldersgränsen syftar till att förhindra att barn och unga är på Interpool kvällstid då alkoholservering blir en mer dominerande verksamhet. Men jämfört med i dag blir det ändå mer generösa tidsgränser för barn och unga.

Mer läsning

Annons